Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Babáknak fogzáskönnyítő, saját készítésű olajkeverék

Babáknak fogzáskönnyítő, saját készítésű olajkeverék

Gyermekeinknél kb 5-6 hónapos korukban kezdenek látszani az első kis fogak. Még mielőtt a fogak hegyei kibújnának, már tapasztalhatunk előjeleket az esemény bekövetkeztére: erőteljesen nyálzik, megdagad az ínye, kipirosodik a pofija és állandóan a szájába dugja az ujjait. Vannak gyerekek, akiknél a fogzási időszak abszolút problémamentesen zajlik le, másokat elviselhetetlen kín gyötör.

Mivel sokszor megkaptuk már a kérdést, hogy hogyan tudnánk ezt az időszakot könyebbé tenni, miben tudnánk segíteni drága kincseinknek, hogy zökkenőmentesebben éljék meg ezeket a hónapokat, alább közre adunk egy olajkeveréket, amit akár otthon is könnyedén el lehet készíteni:

Természetes fogzáskönnyítő olajkeverék (10 ml-s rollOnba való adag):

Elkészítése: Minden olajat tegyünk a rollOnba, majd jól rázzuk össze minden használat előtt. Hűvös helyen akár 1 évig is eláll.

Használata: az olajkeveréket az arcocskán kívülről használjuk minimum a fog kitörésének a helyénél, de optimális esetben jobb és bal oldalon is érdemes bekenni.

Fontos: használat előtt végezzünk bőrtesztet.

Mire tudjuk még ezeket a termékeket használni a fogzáskönnyítésen kívűl?:

Édesmandula olaj: ez egy olyan bázisolaj, amit kifejezetten a csecsemőápoláshoz ajánlanak. Lágy, bőrkímélő, bőrápoló, semmiféle hozzáadott adalékanyagot nem tartalmaz. Babamasszázshoz is ideális. A szoptató anyukák is használhatják a napi bőrápolás során, mivel illatmentes, így a kisbaba elől az édesanya természetes illatát nem fedi el semmi más.

Orvosi levendula illóolaj: a természetes levendulaolaj az aromaterápia egyik mindent tudója. Antiszeptikus, csíraölő, nyugtató, kiegyensúlyozó, csillapítja a viszketést.. ha csak néhány tulajdonságát szeretnénk említeni a sok közül.

Jó éjszakát illat: 1 csepp orvosi levendula illóolajat cseppentsünk egy illatkőre, vagy zsebkendőre és a nyugtalan gyermekünk megnyugszik, elősegítjük a pihentető alvását. De ez a felnőttekre is igaz.

"Szép álmokat" fürdőolaj: 1 evőkanál mandulaolajba cseppentsünk 1 csepp terápiás minőségű levendula illóolajat, keverjük el mézzel/ tejszínnel és adjuk az esti fürdővízhez.

Damaszkuszi rózsavíz: ha a kisbabának melegszik a homloka, vagy már kicsit kezd lázas is lenni, használhatjuk a természetes rózsavizet borogatásként. Egy kis anyagdarabra fújjunk belőle egy keveset és tegyük a tarkójára, vagy homlokára, vagy vádlijára. De alkalmazható ducibb babáknál a kis bőrredők tisztításánál, felfrissítésénél, hogy megelőzzük a kipirosodott, irritált bőrt.

Ha gyermekünk a fogzás hatására nagyon nyálzik, napjában többször is előkét kell cserélni neki, a kezét állandóan a szájába dugja, a nyála folyik a száján, a kis arcán, a nyakán, akkor könnyen előfordulhat, hogy kipirosodik ezeken a területeken a folyamatos nedvesség hatására az érzékeny bababőr. Ebben az esetben ajánljuk a Kókuszolajat, amely szintén semmilyen hozzáadott adalékanyagot nem tartalmaz. Kenjük be az érintett területet, így megvédjük a bőrt az átnedvesedéstől, mellette pedig ápoljuk is, nem utolsó sorban pedig érezhetjük a kókusz finom illatát.Ha gyermekünk kifejezetten érzékeny bőrű, neurodermitis-re hajlamos, ajánljuk a kókuszkrémet fürdés után egy gyors masszírozásra, ahol a teljes testét átkenjük vele.

Végül, de nem utolsó sorban amire a drágáinknak legnagyobb szüksége van a fájdalmai közepette, az az édesanyja és édesapja szeretetteljes felé fordulása! Öleljétek, töltsetek vele felhőtlen, minőségi időt, ahol élvezheti a feltétlen szeretet megnyugtató erejét.

 

Forrás: feeling.at

 

blog comments powered by Disqus