Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

csináld magad

DIY illóolajkeverékek a 2023-as évre

2023. 01. 05. 15:39:21

Az új évvel új fogadalmakat teszünk, például, hogy egészségesebben táplálkozunk, többet mozgunk, és több időt szánunk önmagunkra.

 Az illóolajok segítséget nyújthatnak abban, hogy elhatározásainkat véghez vigyük.

Ha még nem tetted meg, érdemes használatukat beépíteni a napi rutinba

 

Kakukkfű illóolaj "AZ" erősítő illat

2021. 09. 23. 11:55:45

A kakukkfű illóolajához a már virágba borult növényt desztillálják. Eltarthatósága a keletkezett illóolajnak 3 év.

Latin neve thymos- a görög szellem szóból ered, ami erőt jelent.. nem véletlen. Röviden így lehet jellemezni a kakukkfű hatását is. Az aromaterápiában a kakukkfű illóolaja "AZ" erősítő illat.

A kakukkfű illóolajának hét kemotípusa ismert: a nagyon enyhe hatásútól (pl. ct. linalool, ct. geraniol) az erős/ nagyon erősig terjed (pl. ct. thymol, ct. carvacol).

Benzoé - a lélek és sebek gyógyítója

2021. 07. 29. 12:25:50

A benzoé (styrax tonkinensis) gyanta kinyerése nagyon érdekes: ha a benzoé fát felsértik, akkor egy vanilia illatú gyantát ad ki magából, ami a fa gyors gyógyulását szolgálja.

A XVI. században I. Erzsébet angol királynő egyik legkedveltebb illata volt az akkor még benjamingyantának hívott stresszoldó csodaszer.

 

Változókori tünetek enyhítése természetes módon

2021. 07. 13. 11:16:00

A diófélék és az olajos magvak már évezredek óta az emberek kísérői. Világszerte mindenhol ették őseink ezeket az értékes tápanyagokat és később olajként a szépség megőrzésére is használták. Minden ember -idős vagy fiatal- profitálhat abból, ha minőségi olajokkal egészíti ki étkezéseit és bőrápolási kellékeit.

Főleg a változás időszakában tehetünk jót magunkkal, ha hidegen préselt olajokat veszünk magunkhoz külsőleg és belsőleg egyaránt, hogy testileg és lelkileg megőrizzük egyensúlyunkat.

Bevezető az aromakonyha világába

2021. 06. 15. 16:07:25

Az illóolajok felhasználási módja sokkal több rétű, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.

A természetes illóolajak például  tökéletesen alkalmasak az ételeink, italaink ízesítéséhez, különlegesebbé tételéhez is.

Alább olvashattok egy rövid bevezetőt az aromakonyha világába.

Babáknak fogzáskönnyítő, saját készítésű olajkeverék

2021. 05. 20. 11:43:53

Gyermekeinknél kb 5-6 hónapos korukban kezdenek látszani az első kis fogak. Még mielőtt a fogak hegyei kibújnának, már tapasztalhatunk előjeleket az esemény bekövetkeztére: erőteljesen nyálzik, megdagad az ínye, kipirosodik a pofija és állandóan a szájába dugja az ujjait. Vannak gyerekek, akiknél a fogzási időszak abszolút problémamentesen zajlik le, másokat elviselhetetlen kín gyötör.

Aromakonyha: Frissítő citromos sajttorta

2021. 05. 12. 16:17:24

Frissítő citromos sajttorta

Egyszerűen és könnyen elkészíthető, ahogy szeretjük. ;)

Illóolajokkal a szúnyogok ellen

2021. 05. 12. 00:00:00

Sok tanulmány látott napvilágot, ahol az illóolajok hatásfoka bizonyítottan hasonló a szúnyogriasztó hatóanyagával, a diethyltoluamiddal (deet). Leghatékonyabbnak a citrál, citronellal, citronellol és geraniol tartalmú illóolajak bizonyultak.

Lábfürdő gyerekeknek

2021. 04. 29. 14:25:54

A gyerekek imádják az újdonságokat!

Amikor látják, hogy a felnőttek, milyen élvezettel vesznek lábfürdőt, ők is kedvet kapnak hozzá. Természetesen úgy lesz a legjobb mulatság, ha maguk keverhetik a lábfürdőjükhöz az olajakat.

Illatos zsebkendő tartó- otthon elkészíthető ötlet

2021. 04. 19. 12:44:38

Megfázásos náthás időszakban praktikusan mindig a kezünk közelében szokott lenni zsebkendő: akár otthon, akár a munkahelyen, vagy az autóban.

Ezt a saját készítésű, illatos zsebkendő tartót a gyerekekkel otthon magunk is elkészíthetjük egy borús délutánon. Ha már kötelező az orrfújás, legalább társuljon kellemes élmény is mellé.

Amire szükségünk lesz:

  • üres teafilteres doboz
  • csomagolópapír, színes lap
  • olló és ragasztószalag
  • illóolaj

Vágjuk le a teásdoboz tetejét és burkoljuk be tetszés szerinti csomagolópapírral. Ha nagyon kreatív gyerekek vesznek minket körül, bevonhatjuk a rajzaikkal is.

Ahhoz, hogy a zsebkendőink illatozzanak, tegyünk egy zsebkendőre 2-3 cseppet a kiválasztott illatból. Mi szeretjük ehhez a Bergamott, Narancs, eukaliptusz illóolajokat. Ezt a zsebkendőt fektessük a doboz aljára, majd szépen sorakoztassuk rá a többit. Így azok átveszik az illatát.

És voilá! Kész is van a saját illatos zsebkendőnk/ zsebkendőtartónk.

Figyelem! Az első időszakban a zsebkendőhasználat megnövekszik a gyerekek körében. laugh

Így lesz az orrfújás végre nem csak kötelesség, hanem öröm is egyben.

 

Forrás: feeling.at