Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hársfavirág kivonat

Hársfavirág kivonat

A hársfa virágának illata egyszerűen mesés. A hársfa lágysága a régi időkben a vendégszeretet, igazságosság, vidámság és közösség jelképeként állt. Éppen ezért a község legnagyobb hársfája jelentette régen a központi helyet. Itt tartották a táncos mulatságokat és itt bíráskodtak is.

 

Freya, a termékenység és a tavasz istennője is a mitológiában szent faként tisztelt hársfa alatt lakott.

Tudtad, hogy 20 év is kell egy hársfának, míg virágba borul? De akkor akár 60.000 virág ontja rajta elképesztő illatát. Már messziről illatozik virágzáskor. Ez a finom, nyugtató illat a nyári napokra emlékeztet. Az aromaterápiában ismert is, melegítő hatásáról. Így sokszor fagyoskodó emberek mindenképp keverjék krémjeikbe ezt a csodálatos illatot.

Tudtad, hogy kétféle hársfa létezik? A nyári és a téli. Mindkettő gyógynövény. A téli kb 2 héttel a nyári után virágzik.

A 'feeling' cég 1 kg illóolajhoz kb 120 kg hársfavirágot dolgoz fel a fellelhető egyik legmodernebb (és egyik legköltségesebb) eljárással, CO2 kivonatként. Ezzel az eljárással állítható elő a természetes növényhez legközelebb álló és legillatosabb 100% természetes kivonat. Mivel az eljárás során felhasznált CO2 újrahasználható, így nem csak nagyon hatékony, hanem környezetbarát is ez az eljárás. Az egyetlen oka, amiért nem terjedt el jobban az a költségessége miatt van.

A hársfavirágok hatóanyaga a virágok kinyílását követő 4 napig a legmagasabb. Immunerősítő hatása közismert, sokan készítenek a szárított virágból gyógyteát megfázás esetén.

Illóolaja csodálatos illatú, flavonoid és csersav tartalma nem elhanyagolható.

A csersavtartalma miatt összehúzó hatású, enyhén feszesítő, valamint ismert sebgyógyító hatásáról is.

A flavonoidok nyugtató és gyulladáscsökkentő hatásúak és segítik a véráramlást. Csupa olyan dolog, amire a bőrünknek nagy szüksége van, így arcápoláshoz, krémekhez, masszázshoz kiváló.

Használják továbbá izzasztókúrák hatékonyabbá tételéhez, így szaunázáshoz is kifejezetten jótékony hatású.

Ha valakinek esetleg nem volt lehetősége ebből a csodálatos virágból szedni, a 'feeling' által forgalmazott Hársfavirág illóolaja az év bármely hónapjában a rendelkezésére áll. Mivel az illóolaja viszonylag magas alkoholtartalom mellett oldódik leghatékonyabban, így a feeling alkoholos kivonatként helyezte forgalomba. Semmi sincs véletlen! ;)

Alább néhány recept a felhasználásához:

Erőt adó és melegítő lábfürdő

Elkészítés: csepegtessük a kimért sóra az illóolajokat, majd oldjuk fel a meleg vízben. Minimum 30 percig élvezzük jótékony hatását. Ha esetleg időközben kihűl a víz, kérjünk meg egy családtagot, hogy öntsön hozzá meleget.

Bárányokat számoló illóolaj keverék a könnyebb alváshoz (diffúzorba)

Hatása: nyugtató, kiegyensúlyozó, lazító

A természet a legtöbb problémánkra kínál megoldást! Vigyázzunk rá méltóképpen! A megadott mennyiségeken kívül ne pazaroljuk az illóolajat sem, mert a fentebb is említett 120 kg virág hatóanyaga van 1 kg illóolajban.

Bánjunk a természet kincseivel felelősségteljesen!

 

Forrás:

www.mitliebegemacht.at

feeling.at

blog comments powered by Disqus