Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kajeput illóolajról mindent

Kajeput illóolajról mindent

A kajeput (melaleuca leucadendra) illóolaja az eukaliptuszéhoz hasonló, csak lágyabb, enyhébb illattal. Elsősorban megfázásos időszakban, valamint fájdalomcsillapításkor (főleg fog és fül) használják gyakorta.

A kajeput egy robosztus fa fajta, fehér virágokkal. Levelei virágzáskor mennyeien illatoznak, friss, eukaliptuszos, frissítő.

 

A kajeput Malajziában és Indonéziában tradicionális gyógynövénynek számít. Lázszerű infekcióknál valamint légúti megbetegedéseknél alkalmazzák.

Csak a XVII. század közepe óta használják Európában is gyógyászati célra.

A 100% természetes kajeput illóolajat a kajeput fájának a leveleiből és ágvégeiből nyerik. 1 kg illóolajhoz kb 100 kg növényre van szükség.

A feeling kajeput illóolaja ráadásul vadon termett fáktól származik, melyek a természetes élőhelyükön nőttek, így a hatóanyag tartalmuk ennek megfelelően optimális.

A világos sárga illóolaj erősen antiszeptikus hatású, csíraölő és a növényvilág antibiotikumaként tartják számon. Magas 1,8 cineol tartalma miatt megfázásos megbetegedéseknél nagy hatékonysággal alkalmazható.

Illata nagyon enyhe, mégis erőteljes nyákoldó hatása van, és gyorsan felszabadítja a légutakat.

Különösen fül- és fogfájásnál használják nagy sikerrel. Izomgyulladás esetén is enyhíti a fájdalmat.

Köhögés elleni illóolaj keverék diffúzorba

Töltsd meg a diffúzor víztartályát és a tér nagyságától függően 5-10 csepp illóolajat csepegtess bele. Antiszeptikus, nyákoldó hatású, enyhíti a köhögést, és erősíti az immunrendszert. A bergamott illóolaja pedig hangulatjavító és harmonizál.

Egyszerű inhalálás légúti panaszok esetén

A sóra csepegtesd rá az illóolajat, oldd fel a forró vízben. Egy törölköző alá bújva hajolj fölé és élvezd a terápiás hatást. Felszabadítja a légutakat és enyhíti a tüneteket.

Masszázsolaj izom és idegfájdalom esetén

Ezt a keveréket igény szerint kicsit felmelegíthetjük és a fájdalmas területen finoman a bőrbe masszírozhatjuk. Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású és nem mellesleg kiemelkedően bőrbarát.

Az illóolajak terápiás használatához mindig kérd ki aromaterapeuta tanácsát!

blog comments powered by Disqus