A Pitypang szörp Maria Treben Egészség Isten patikájából című könyvében található recept alapján készült.
Hozzávalók:
2 marék pitypang
1 kg kristálycukor
1 db citrom leve
1 l víz
Arra figyeljünk hogy a virágokat lehetőleg ne forgalmas út mellől szedjük!
Elkészítése:
A sárga szirmokat szedjük le a zöld részről.
Tegyük fel főni 1 liter hideg vízben, amikor bugyogni kezd, vegyük le a tűzről, és lefedve egy éjszakáig hagyjuk állni a főzetet.
Másnap szűrjük le, nyomkodjuk ki a virágokat, majd adjuk hozzá a cukrot és a citromot.
Nagyon kis lángon melegítsük, úgy, hogy ne forrjon.
Ha elkészült a szörp, még forrón üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba tesszük.
A szörp fogyasztásakor tegyünk a pohárba egy karika citromot is,így méginkább szomjoltó.
Pitypang bor recept:
Hozzávalók:
1 liter fehér bor (én irsai olivérből készítettem)
1 marék pitypang virág
1 fél citrom felszeletelve.
Elkészítés:
A pitypangot és a citromot hozzáadjuk a borhoz.
Hűtőbe tesszük és kb 5-7 napig érleljük.
Utána leszürjük.
Az italunkat továbbra is a hűtőben tároljuk.
Étkezések előtt 1 kupicával iszunk belőle. Serkenti az emésztést és fokozza az étvágyat.
Kellemes időtültést!
Kövess bennünket a facebookon is!