Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pitypangos italok

Pitypangos italok

Egyik kedvenc virágom a pitypang vagy más néven gyermekláncfű. Egyrészt azért mert gyönyörű a sok sárga virág, másrészt mert rendkívűl egészséges is. A levele például vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagNöveli az étvágyat, az erőnlétet, javítja az emésztést (enyhe hashajtó), gyulladáscsökkentő hatása is van. Segít epebántalmak és májbetegségek gyógyításában.

Idén két egyszerűen elkészíthető italhoz használtam a pitypangot.

A pitypang szörp és a pitypang bor receptjét fogom veletek megosztani.

A Pitypang szörp Maria Treben Egészség Isten patikájából című könyvében található recept alapján készült. 

Hozzávalók:

2 marék pitypang

1 kg kristálycukor

1 db citrom leve

1 l víz

Arra figyeljünk hogy a virágokat lehetőleg ne forgalmas út mellől szedjük!

Elkészítése:

A sárga szirmokat szedjük le a zöld részről.

Tegyük fel főni 1 liter hideg vízben, amikor bugyogni kezd, vegyük le a tűzről, és lefedve egy éjszakáig hagyjuk állni a főzetet.

Másnap szűrjük le, nyomkodjuk ki a virágokat, majd adjuk hozzá a cukrot és a citromot.

Nagyon kis lángon melegítsük, úgy, hogy ne forrjon.

Ha elkészült a szörp, még forrón üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba tesszük.

A szörp fogyasztásakor tegyünk a pohárba egy karika citromot is,így méginkább szomjoltó.

Pitypang bor recept:

Hozzávalók:

1 liter fehér bor (én irsai olivérből készítettem)

1 marék pitypang virág

1 fél citrom felszeletelve.

Elkészítés:

A pitypangot és a citromot hozzáadjuk a borhoz. 

Hűtőbe tesszük és kb  5-7 napig érleljük.

Utána leszürjük.

Az italunkat továbbra is a hűtőben tároljuk.

Étkezések előtt 1 kupicával iszunk belőle. Serkenti az emésztést és fokozza az étvágyat.

Kellemes időtültést!

Kövess bennünket a facebookon is!

blog comments powered by Disqus