Leírás és Paraméterek
Szőlőmag olaj:
A legritkább borszőlő (Vitis Vinifera) magjából nyerik. Minden borszőlőben vannak szőlőmagok, melyeket legtöbbször mechanikusan választanak szét a szőlőszemekből a bor készítésekor. A visszamaradó rész a szőlőtörköly, amely a szőlő vagy más gyümölcs préselését követően marad hátra.
A körültekintően beszerzett szőlőmagok körülbelül 90% telítetlen zsírsavat tartalmaznak, amelyekből a legnagyobb arányt az esszenciális zsírsav, a linolsav képviseli. Az esszenciális zsírsavak pótlása nagyon fontos, mivel tudjuk, hogy ezeket a testünk nem képes szintetizálni. A laboratóriumi elemzés megerősíti, hogy a szőlőmag olaj linolsav tartalma meghaladja a 70%-ot.
A szőlőmag olaj nagyon lágy, világos zöld árnyalattal rendelkezik. Az olaj ismert az OPC (oligomer proantocianid komplex) magas, természetesen előforduló tartalmáról. Az OPC erős antioxidánsként működik.
A szőlőmag olaj egyaránt alkalmas a hideg ételekhez és salátákhoz, valamint szépségápolási célokra.
Nyersanyagként történő felhasználás. Száraz, hűvös helyet tárolandó.
Magyar név: Borszőlő
Angol név: Grape seed
Latin név: Vitis vinifera
Származási ország: Kína