Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Olvasnivaló

Immunerősítés illóolajokkal

2021. 08. 11. 00:00:00

Immunerősítés illóolajokkal

Ahogy egyre jobban rövidülnek a nappalok és egyre hűvösebb az idő, ideje felvérteznünk magunkat a különböző megfázásos megbetegedések ellen.

Több fronton is tehetünk az egészségünkért:

Kajeput illóolajról mindent

2021. 08. 10. 16:27:39

A kajeput (melaleuca leucadendra) illóolaja az eukaliptuszéhoz hasonló, csak lágyabb, enyhébb illattal. Elsősorban megfázásos időszakban, valamint fájdalomcsillapításkor (főleg fog és fül) használják gyakorta.

A kajeput egy robosztus fa fajta, fehér virágokkal. Levelei virágzáskor mennyeien illatoznak, friss, eukaliptuszos, frissítő.

 

Benzoé - a lélek és sebek gyógyítója

2021. 07. 29. 12:25:50

A benzoé (styrax tonkinensis) gyanta kinyerése nagyon érdekes: ha a benzoé fát felsértik, akkor egy vanilia illatú gyantát ad ki magából, ami a fa gyors gyógyulását szolgálja.

A XVI. században I. Erzsébet angol királynő egyik legkedveltebb illata volt az akkor még benjamingyantának hívott stresszoldó csodaszer.

 

Változókori tünetek enyhítése természetes módon

2021. 07. 13. 11:16:00

A diófélék és az olajos magvak már évezredek óta az emberek kísérői. Világszerte mindenhol ették őseink ezeket az értékes tápanyagokat és később olajként a szépség megőrzésére is használták. Minden ember -idős vagy fiatal- profitálhat abból, ha minőségi olajokkal egészíti ki étkezéseit és bőrápolási kellékeit.

Főleg a változás időszakában tehetünk jót magunkkal, ha hidegen préselt olajokat veszünk magunkhoz külsőleg és belsőleg egyaránt, hogy testileg és lelkileg megőrizzük egyensúlyunkat.

Hársfavirág kivonat

2021. 07. 05. 12:17:12

A hársfa virágának illata egyszerűen mesés. A hársfa lágysága a régi időkben a vendégszeretet, igazságosság, vidámság és közösség jelképeként állt. Éppen ezért a község legnagyobb hársfája jelentette régen a központi helyet. Itt tartották a táncos mulatságokat és itt bíráskodtak is.

 

Nyár, napsütés, aromaterápia

2021. 07. 01. 00:00:00

Sokan imádják a napot és a meleg időt! Amikor a napsugár a bőrünket éri, egy sor pozitív folyamatot indít el bennünk.

Éppen ezért az első tavaszi napsütés el tudja űzni a téli depresszív hangulatot, amit többet tapasztalnak a napsütéses órák hiányában.

A napsütéssel D3 vitamin is elkezd termelődni a szervezetben, ami nagyon fontos ahhoz, hogy a kálcium megfelelően tudjon a csontokba beépülni. Az elegendő mennyiségű D3 vitaminhoz elég napi 10 perc a napon, ahol az arcunk és karjaink szabadon vannak.

DE! A túl sok napsütés beláthatatlan következményeket okozhat.

Bevezető az aromakonyha világába

2021. 06. 15. 16:07:25

Az illóolajok felhasználási módja sokkal több rétű, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.

A természetes illóolajak például  tökéletesen alkalmasak az ételeink, italaink ízesítéséhez, különlegesebbé tételéhez is.

Alább olvashattok egy rövid bevezetőt az aromakonyha világába.

Milyen illóolajokat vigyünk magunkkal a nyaralásra?

2021. 06. 08. 11:35:00

Nyaralás előtt érdemes átnézni az úti aroma-patikát, és bizonyos szempontok alapján mérlegelni, hogy miket vigyünk magunkkal.

  • rövidebb, vagy hosszabb távra készülünk
  • kikkel utazunk (csak felnőttek, vagy gyerekek is)
  • hová utazunk (víz közelbe, hegyekbe, stb)
  • mennyi ideig maradunk
  • van-e érzékeny/ allergiás (esetleg csípésekre) az utazók között
  • milyen lesz a szállás (légkondis-zárt, vagy sátras-szúnyogokkal teli)

 

Babáknak fogzáskönnyítő, saját készítésű olajkeverék

2021. 05. 20. 11:43:53

Gyermekeinknél kb 5-6 hónapos korukban kezdenek látszani az első kis fogak. Még mielőtt a fogak hegyei kibújnának, már tapasztalhatunk előjeleket az esemény bekövetkeztére: erőteljesen nyálzik, megdagad az ínye, kipirosodik a pofija és állandóan a szájába dugja az ujjait. Vannak gyerekek, akiknél a fogzási időszak abszolút problémamentesen zajlik le, másokat elviselhetetlen kín gyötör.

Aromakonyha: Frissítő citromos sajttorta

2021. 05. 12. 16:17:24

Frissítő citromos sajttorta

Egyszerűen és könnyen elkészíthető, ahogy szeretjük. ;)