Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Természetes védelem a kullancsok ellen!

Természetes védelem a kullancsok ellen!

Kevesen gondolnak rá, de egy városi parkban történő séta vagy piknikezés is nagy veszélyt jelenthet. Sokan biztosak benne, szinte kizárt, hogy fertőzött kullancs megcsípje, azonban egy ártatlannak tűnő kutyasétáltatás, vagy egészségügyi séta is alkalmat nyújthat arra, hogy fertőzött kullanccsal találkozz.

Magyarország közepesen fertőzött országnak tekinthető Európán belül. Mára már nem igaz, hogy csak azokat veszélyezteti a kullancscsípés lehetősége, akik huzamosabb ideig tartózkodnak a természetben (vadászok, erdészek, mezőgazdászok, kirándulók stb.), mivel a kullancsok parkos városi környezetben is megjelenhetnek.

Hol csíphet meg minket egy kullancs?

 A kullancsok az elterjedt tévhittel szemben nem magas fákról lesnek áldozataikra, sokkal inkább kedvelik a sűrű aljnövényzetet, cserjés területeket, gyepszőnyeget. Mivel ezek a vérszívók védtelenek a kiszáradással szemben, így elsősorban olyan területeken fordulnak elő, ahol biztosított számukra a páradús levegő és a megfelelő búvóhely.

Nyári táborok, kirándulások, parkokban tett séták, szabadtéri tevékenységek, de akár egy kertben végzett bográcsozás vagy grill-parti is potenciális kullancsveszélyt jelent gyermekeink és a résztvevő felnőttek számára.

 Milyen módszerekkel védekezhetünk a kullancsok ellen?

 Amikor a kullancsinvázió idején (április, május és augusztus, szeptember) a szabadban tartózkodunk, ügyeljünk a megfelelő ruházatra. A ruházat legyen zárt, de egyben szellős is. Mivel a kullancsok általában az aljnövényzetből lesnek áldozatukra, így nadrágunkat tűrjük a zokninkba. A kullancsok így könnyebben felfedezhetőek, kivált, ha világos zoknit és nadrágot viselünk. Amennyiben szandálban, papucsban, illetve nyitott lábbeliben sétálunk, ellenőrizzük bőrünket, hogy látunk-e rajta kullancsot. Szerencsésebb, ha olyan lábbelit viselünk, amely eleve zárt, ugyanakkor az időjárásnak megfelelően szellős.

Mivel a kullancsok előnyben részesítik vérszívás szempontjából a hajas fejbőrt, illetve a fülek környéki finom bőrt és a szemhéjak körüli bőrfelületet, mindenképpen viseljünk széles karimájú kalapot. Kisgyermekek esetén erre kiemelten ügyeljünk, a karimás kalapból a kullancs nem tud kimászni és nem talál olyan bőrfelületet, ahol a kapilláris erekből vért tudna szívni.

A közhiedelem úgy tartja, hogy B-vitaminok tartós fogyasztása csökkenti a kullancscsípés lehetőségét, ez azonban nem felel meg a valóságnak.

Szabadban való tartózkodásunk után minden esetben kérjünk meg egy hozzátartozót vagy közeli ismerőst, hogy vizsgálja át bőrünk számunkra nem látható területeit. Az átvizsgálás terjedjen ki a nehezen látható testhajlatokra, hajas fejbőrre is. Ha kullancsot találunk, haladéktalanul távolítsuk el a gyógyszertárakban kapható kullancskanállal vagy kullancscsipesszel.

 

A védekezés leghatékonyabb módja a megelőzés!

Javaslatunk: feeling kullancs elleni spray.

 

 

A Feeling kullancs elleni spray természetes és hatékony segítség, mert:                                              

  - csak természetes összetevők tartalmaz,

  - 100%-os tisztaságú illóolajokból: eukalyptus, teafa, citromfű, geránium, pacsuli,

  - gyermekeknél is alkalmazható

  - mentes mindenféle bőrirritációtól

Ugye te sem szeretnéd, ha a kellemes családi időtöltést a kellemetlenkedő vérszívók tennék tönkre!

Válaszd a feeling kullancs elleni spray nyújtotta biztonságot, rendeld meg most! 

 

MEGRENDELEM!

 

 

 

 

                                                                  

Tartalomhoz tartozó címkék: feeling kullancs természetes védelem
blog comments powered by Disqus