Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

fürdő

Benzoé - a lélek és sebek gyógyítója

2021. 07. 29. 12:25:50

A benzoé (styrax tonkinensis) gyanta kinyerése nagyon érdekes: ha a benzoé fát felsértik, akkor egy vanilia illatú gyantát ad ki magából, ami a fa gyors gyógyulását szolgálja.

A XVI. században I. Erzsébet angol királynő egyik legkedveltebb illata volt az akkor még benjamingyantának hívott stresszoldó csodaszer.

 

Nyár, napsütés, aromaterápia

2021. 07. 01. 00:00:00

Sokan imádják a napot és a meleg időt! Amikor a napsugár a bőrünket éri, egy sor pozitív folyamatot indít el bennünk.

Éppen ezért az első tavaszi napsütés el tudja űzni a téli depresszív hangulatot, amit többet tapasztalnak a napsütéses órák hiányában.

A napsütéssel D3 vitamin is elkezd termelődni a szervezetben, ami nagyon fontos ahhoz, hogy a kálcium megfelelően tudjon a csontokba beépülni. Az elegendő mennyiségű D3 vitaminhoz elég napi 10 perc a napon, ahol az arcunk és karjaink szabadon vannak.

DE! A túl sok napsütés beláthatatlan következményeket okozhat.

Salaktalanítás illóolajok segítségével

2021. 03. 31. 00:00:00
Tavasszal többször érezzük magunkat elcsigázottnak, fáradtnak, akár enyhén depressziósnak is, amit általában a zsíros, ünnepi ételek, a kevesebb mozgás és a fény hiánya okoz. A tavasz tökéletes időszak arra, hogy a testünket kívül-belül megtisztítsuk a felgyűlt salakanyagoktól.

DIY Karácsonyi ajándék-aromaterápiás fürdősó

2019. 12. 03. 19:04:35

Ha valakinek egy gyorsan elkészíthető aprósággal szeretnél Karácsonyra kedveskedni, akkor az aromaterápiás fürdősót pont Neked találták ki!

Nem kell sok hozzávaló, pár perc és kész! 

Pihentető fürdő

2018. 03. 09. 15:12:58

Pihentető, nyugtató, ellazító fürdő egy fárasztó hét után. Ugye milyen jól esik?