Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

aroma diffúzor

DIY illóolajkeverékek a 2023-as évre

2023. 01. 05. 15:39:21

Az új évvel új fogadalmakat teszünk, például, hogy egészségesebben táplálkozunk, többet mozgunk, és több időt szánunk önmagunkra.

 Az illóolajok segítséget nyújthatnak abban, hogy elhatározásainkat véghez vigyük.

Ha még nem tetted meg, érdemes használatukat beépíteni a napi rutinba

 

Iskolakezdés illóolajokkal

2022. 08. 03. 21:32:27

Vége van a nyárnak..
A hosszú nyári szünet, pihenés, egész napos játék vagy szabadidő után nehéz időszak ez minden korosztálynak. Amellett, hogy az iskolakezdés természetesen lehetőséget nyújt arra, hogy a gyerekek újra találkozhatnak az iskolatársaikkal, az iskolák elvárják, hogy gyorsan visszarázódjanak a kötelességek és elvárások világába, ami nem könnyű. Ez az időszak különösen nagy változás azoknak a gyerkőcöknek, akik most lesznek első osztályosok.

 

Legjobb őszi illóolajok

2021. 10. 07. 11:56:36

Itt van az ősz már javában, ezért remek alkalom, hogy elkezdjük beépíteni a természetes illóolajokat a napi rutinba.

Fontos, hogy megtaláljuk az igényeinknek megfelelő illóolajokat.  Számos előnyük van, mint például a hangulat javítása, a stressz oldás és az immunrendszer támogatása.

 

Kakukkfű illóolaj "AZ" erősítő illat

2021. 09. 23. 11:55:45

A kakukkfű illóolajához a már virágba borult növényt desztillálják. Eltarthatósága a keletkezett illóolajnak 3 év.

Latin neve thymos- a görög szellem szóból ered, ami erőt jelent.. nem véletlen. Röviden így lehet jellemezni a kakukkfű hatását is. Az aromaterápiában a kakukkfű illóolaja "AZ" erősítő illat.

A kakukkfű illóolajának hét kemotípusa ismert: a nagyon enyhe hatásútól (pl. ct. linalool, ct. geraniol) az erős/ nagyon erősig terjed (pl. ct. thymol, ct. carvacol).

Immunerősítés illóolajokkal

2021. 08. 11. 00:00:00

Immunerősítés illóolajokkal

Ahogy egyre jobban rövidülnek a nappalok és egyre hűvösebb az idő, ideje felvérteznünk magunkat a különböző megfázásos megbetegedések ellen.

Több fronton is tehetünk az egészségünkért:

Benzoé - a lélek és sebek gyógyítója

2021. 07. 29. 12:25:50

A benzoé (styrax tonkinensis) gyanta kinyerése nagyon érdekes: ha a benzoé fát felsértik, akkor egy vanilia illatú gyantát ad ki magából, ami a fa gyors gyógyulását szolgálja.

A XVI. században I. Erzsébet angol királynő egyik legkedveltebb illata volt az akkor még benjamingyantának hívott stresszoldó csodaszer.

 

Milyen illóolajokat vigyünk magunkkal a nyaralásra?

2021. 06. 08. 11:35:00

Nyaralás előtt érdemes átnézni az úti aroma-patikát, és bizonyos szempontok alapján mérlegelni, hogy miket vigyünk magunkkal.

  • rövidebb, vagy hosszabb távra készülünk
  • kikkel utazunk (csak felnőttek, vagy gyerekek is)
  • hová utazunk (víz közelbe, hegyekbe, stb)
  • mennyi ideig maradunk
  • van-e érzékeny/ allergiás (esetleg csípésekre) az utazók között
  • milyen lesz a szállás (légkondis-zárt, vagy sátras-szúnyogokkal teli)

 

Koncentrációt segítő illatok

2021. 03. 08. 08:17:42

Újra otthon tanulnak már a kisiskolások is. Nagyon nehéz otthon megteremteni az iskola légkörét: iskola és tanár nélkül. Főleg a kisebbeknek nehéz ez, hogy a megszokott otthoni légkörben, ahol eddig játszottak és tevékenykedtek napi több órát üljenek, összpontosítsanak és figyeljenek a feladatra. Kihívás ez nekik is és a szülőknek is egyaránt.

Illatosítsd a levegőd tudatosan

2021. 02. 10. 00:00:00

 

Illatosítsd a levegőd tudatosan

 

 

Damaszkuszi rózsa aromavíz

2021. 01. 28. 12:00:00

Mostantól minden pénteken jelentkezünk egy-egy új összeállítással az aromavizekről, mivel viszonylag kevés szó esik róluk. Pedig ugyan gyengédebben fejtik ki hatásukat az illóolajoknál, de például gyerekeknél, időseknél, kicsit érzékenyebb embereknél pont emiatt ajánlatos a használatuk.

Az aromavizek a illóolajok vízgőz desztillációja során keletkeznek, melléktermékként. A „desztillált víz”, azaz az aromavíz a növényből kinyert vízben oldódó hatóanyagaival rendelkezik, míg az illóolaj a növény zsírban oldódó hatóanyagait tartalmazza. 

Az aromavizeknek számos jótékony hatásuk van. Mivel nagyon gyengéden fejtik ki hatásukat, így a gyerekeknél, várandósoknál, időseknél és érzékeny embereknél tökéletes választás.

Alapvetően az aromavizek az illóolajokhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek. Ha például a levendula olaj fertőtlenítő, nyugtató hatású, úgy a levendula víz is.

Az aromavizek használatakor kiemelt fontosságú, hogy kizárólag első osztályú minőségből válasszunk : az aromavizek szavatossági idejét néhány cég ethanollal (akár 12%) keveri. De az etanol szárítja a bőrt, nyálkahártyát, és a finom bababőr is érzékenyen reagálhat rá.

Tárolás: A tárolásnál fontos, hogy hűvös helyen tartsuk, mert különben gyorsan megromlik.

Lássuk tehát az első aromavizet a sorban:

 

DAMASZKUSZI RÓZSAVÍZ

A rózsa a virágok királynője- a damaszkuszi rózsa telt illata megvilágosítja az érzékeinket. A tiszta rózsavíz a rózsaszirmok desztillációja során keletkezik. A feeling rózsavíz Bulgáriából, ellenőrzött biogazdálkodásból származik. Illata finom, lágy, rózsás. Ugyanúgy, mint az illóolaj, az aromavíz is nyugtató, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatóanyagokat tartalmaz.