Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

illóolaj

DIY illóolajkeverékek a 2023-as évre

2023. 01. 05. 15:39:21

Az új évvel új fogadalmakat teszünk, például, hogy egészségesebben táplálkozunk, többet mozgunk, és több időt szánunk önmagunkra.

 Az illóolajok segítséget nyújthatnak abban, hogy elhatározásainkat véghez vigyük.

Ha még nem tetted meg, érdemes használatukat beépíteni a napi rutinba

 

Iskolakezdés illóolajokkal

2022. 08. 03. 21:32:27

Vége van a nyárnak..
A hosszú nyári szünet, pihenés, egész napos játék vagy szabadidő után nehéz időszak ez minden korosztálynak. Amellett, hogy az iskolakezdés természetesen lehetőséget nyújt arra, hogy a gyerekek újra találkozhatnak az iskolatársaikkal, az iskolák elvárják, hogy gyorsan visszarázódjanak a kötelességek és elvárások világába, ami nem könnyű. Ez az időszak különösen nagy változás azoknak a gyerkőcöknek, akik most lesznek első osztályosok.

 

Milyen illóolajokat használjak sportoláshoz?

2022. 08. 01. 10:33:34
A sport, a tánc és bármilyen testmozgás energiával tölti fel az egész testet. Serkenti a vérkeringést, erősíti a szívet, stresszoldó hatású, növeli a tüdő kapacitását, csökkenti a vérnyomást, rugalmasabbá válnak az izületek, erősödnek az izmok. Illóolajok, és aromaterápiás termékek használatával fokozhatjuk a sportélményt.

Vegyszermentes tavaszi nagytakarítás

2022. 04. 06. 11:11:27

Ebben a blogbejegyzésben összeszedtünk néhány vegyszermentes tisztítószer tippet. Ha ezeket használod nem csak ragyogóan tiszta lesz az otthonod, hanem kellemes illatú, és még a környezeted sem szennyezed!

Takarításra fel!

Az év gyógynövénye a cickafark

2022. 02. 28. 16:38:33

"Gyógyerő és bölcsesség" az egyik legsokoldalúbban felhasznált növény, mégis elsősorban a nők számára fontos.

Akár fiatal lányról van szó, vagy változókorban lévő hölgyről érdemes gyakran fogyasztani a cickafark teát. 

Nagyon jó hatással van többek között a kismedence szerveire.

Legelőkön, utak mentén erdőszéleken fordul elő. A feljegyzések szerint már Akhilleusz is cickafarkkal gyógyította sebesült harcostársait a trójai háború idején. Az észak amerikai indiánok is használták sebkezelésre. A druidák szent erőt tulajdonítottak neki, a szárát időjóslásra használták. Különböző elnevezései: ördögjáték, ördögfűszer, ördögcsalán.

 

Legjobb őszi illóolajok

2021. 10. 07. 11:56:36

Itt van az ősz már javában, ezért remek alkalom, hogy elkezdjük beépíteni a természetes illóolajokat a napi rutinba.

Fontos, hogy megtaláljuk az igényeinknek megfelelő illóolajokat.  Számos előnyük van, mint például a hangulat javítása, a stressz oldás és az immunrendszer támogatása.

 

Kakukkfű illóolaj "AZ" erősítő illat

2021. 09. 23. 11:55:45

A kakukkfű illóolajához a már virágba borult növényt desztillálják. Eltarthatósága a keletkezett illóolajnak 3 év.

Latin neve thymos- a görög szellem szóból ered, ami erőt jelent.. nem véletlen. Röviden így lehet jellemezni a kakukkfű hatását is. Az aromaterápiában a kakukkfű illóolaja "AZ" erősítő illat.

A kakukkfű illóolajának hét kemotípusa ismert: a nagyon enyhe hatásútól (pl. ct. linalool, ct. geraniol) az erős/ nagyon erősig terjed (pl. ct. thymol, ct. carvacol).

Benzoé - a lélek és sebek gyógyítója

2021. 07. 29. 12:25:50

A benzoé (styrax tonkinensis) gyanta kinyerése nagyon érdekes: ha a benzoé fát felsértik, akkor egy vanilia illatú gyantát ad ki magából, ami a fa gyors gyógyulását szolgálja.

A XVI. században I. Erzsébet angol királynő egyik legkedveltebb illata volt az akkor még benjamingyantának hívott stresszoldó csodaszer.

 

Változókori tünetek enyhítése természetes módon

2021. 07. 13. 11:16:00

A diófélék és az olajos magvak már évezredek óta az emberek kísérői. Világszerte mindenhol ették őseink ezeket az értékes tápanyagokat és később olajként a szépség megőrzésére is használták. Minden ember -idős vagy fiatal- profitálhat abból, ha minőségi olajokkal egészíti ki étkezéseit és bőrápolási kellékeit.

Főleg a változás időszakában tehetünk jót magunkkal, ha hidegen préselt olajokat veszünk magunkhoz külsőleg és belsőleg egyaránt, hogy testileg és lelkileg megőrizzük egyensúlyunkat.

Hársfavirág kivonat

2021. 07. 05. 12:17:12

A hársfa virágának illata egyszerűen mesés. A hársfa lágysága a régi időkben a vendégszeretet, igazságosság, vidámság és közösség jelképeként állt. Éppen ezért a község legnagyobb hársfája jelentette régen a központi helyet. Itt tartották a táncos mulatságokat és itt bíráskodtak is.