Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

nyugtató

Benzoé - a lélek és sebek gyógyítója

2021. 07. 29. 12:25:50

A benzoé (styrax tonkinensis) gyanta kinyerése nagyon érdekes: ha a benzoé fát felsértik, akkor egy vanilia illatú gyantát ad ki magából, ami a fa gyors gyógyulását szolgálja.

A XVI. században I. Erzsébet angol királynő egyik legkedveltebb illata volt az akkor még benjamingyantának hívott stresszoldó csodaszer.

 

Változókori tünetek enyhítése természetes módon

2021. 07. 13. 11:16:00

A diófélék és az olajos magvak már évezredek óta az emberek kísérői. Világszerte mindenhol ették őseink ezeket az értékes tápanyagokat és később olajként a szépség megőrzésére is használták. Minden ember -idős vagy fiatal- profitálhat abból, ha minőségi olajokkal egészíti ki étkezéseit és bőrápolási kellékeit.

Főleg a változás időszakában tehetünk jót magunkkal, ha hidegen préselt olajokat veszünk magunkhoz külsőleg és belsőleg egyaránt, hogy testileg és lelkileg megőrizzük egyensúlyunkat.

Nyár, napsütés, aromaterápia

2021. 07. 01. 00:00:00

Sokan imádják a napot és a meleg időt! Amikor a napsugár a bőrünket éri, egy sor pozitív folyamatot indít el bennünk.

Éppen ezért az első tavaszi napsütés el tudja űzni a téli depresszív hangulatot, amit többet tapasztalnak a napsütéses órák hiányában.

A napsütéssel D3 vitamin is elkezd termelődni a szervezetben, ami nagyon fontos ahhoz, hogy a kálcium megfelelően tudjon a csontokba beépülni. Az elegendő mennyiségű D3 vitaminhoz elég napi 10 perc a napon, ahol az arcunk és karjaink szabadon vannak.

DE! A túl sok napsütés beláthatatlan következményeket okozhat.

Babáknak fogzáskönnyítő, saját készítésű olajkeverék

2021. 05. 20. 11:43:53

Gyermekeinknél kb 5-6 hónapos korukban kezdenek látszani az első kis fogak. Még mielőtt a fogak hegyei kibújnának, már tapasztalhatunk előjeleket az esemény bekövetkeztére: erőteljesen nyálzik, megdagad az ínye, kipirosodik a pofija és állandóan a szájába dugja az ujjait. Vannak gyerekek, akiknél a fogzási időszak abszolút problémamentesen zajlik le, másokat elviselhetetlen kín gyötör.

Lábfürdő gyerekeknek

2021. 04. 29. 14:25:54

A gyerekek imádják az újdonságokat!

Amikor látják, hogy a felnőttek, milyen élvezettel vesznek lábfürdőt, ők is kedvet kapnak hozzá. Természetesen úgy lesz a legjobb mulatság, ha maguk keverhetik a lábfürdőjükhöz az olajakat.

Szantálfa aromavíz

2021. 03. 08. 15:40:57

A szantálfa aromavíz finoman érzéki illata tökéletes testparfümként használható izzadásgátló hatása miatt, de akár arcpermetként is alkalmazhatjuk természetes tisztítóhatása révén.

A természetes szantálfa aromavizet az eredeti szantálfából (santalum album) nyerik ki és semmiféle hozzáadott adalékanyagot (alkohol, vagy egyéb tartósítószerek) nem tartalmaz.

Római kamilla aromavíz

2021. 02. 25. 11:00:00

A finoman illatozó Római kamilla (Chamaemelum nobile) aromavíz Franciaországból származik, vízgőz desztilláció révén a kamilla virágából és hajtásából nyerik.

 

Narancsvirág (neroli) aromavíz

2021. 02. 11. 12:00:00

Narancsvirág (neroli) aromavíz

A finom, fehér narancsvirágok desztillációja során keletkező neroliolaj és az ugyanúgy finoman illatozó narancsvirág aromavíz, amit neroli aromavíznek is szoktak nevezni.

Levendula aromavíz

2021. 02. 05. 12:00:00

LEVENDULA AROMAVÍZ

A levendula a legősibb gyógynövények közé tartozik. Hatása ennek a csodálatos növénynek nagyon sokrétű. A levendula nyugtató, kiegyensúlyozó, tisztító, fertőtlenítő és regeneráló.

A biogazdálkodásból származó, 100% tisztaságú levendulavíz felhasználási módja nagyon színes.