Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Miért válassz kizárólag terápiás minőségű illóolajat?

Miért válassz kizárólag terápiás minőségű illóolajat?

Miért válassz kizárólag terápiás minőségű illóolajat?

Az illatnak olyan meggyőző ereje van, ami erősebb minden szónál, érzésnél és akaratnál. (Patrick Süskind:A parfüm) És tényleg. Egy illat másodpercek rövid leforgása alatt képes minket egy teljesen más élményvilágba kalauzolni. Egy jól megválasztott térillattal hangulatot lehet létrehozni, vagy akár egészséget megőrizni.

Egy tiszta, természetes illóolaj a természet ajándéka. Hatásuk pedig rendkívül széles skálán mozog: aktivál, energetizál, erősíti az immunrendszert, kiegyensúlyoz, nyugtat, afrodiziál.. csak hogy a legtipikusabbakat említsük.

Így egy jól megválasztott természetes illóolajjal megőrizhetjük egészségünket, megóvhatjuk szépségünket és jó közérzetünket.

A természetes illóolajjal, ami "a növény lelke" a növény életerejét kaphatjuk meg, koncentrált formában.

Évezredek óta alkalmazzák az illóolajat, mint gyógymódot az egészség megőrzéséhez, szellemi jól-létünk megtartásához.

Éppen ezért kiemelten fontos, hogy milyen minőségű illóolajat használunk a mindennapokban, mert az illat, melyet belélegzünk bekerül a tüdőnkbe. A tüdőnkből a véráramba. A véráram által pedig a teljes szervezetünkre kifejti hatását. Akár természetes illat volt az, akár mesterséges.

Gondoljuk csak végig, egy nap mennyi illattal találkozunk. És gondoljuk végig azt is, ezek miben segítenek nekünk: illatos krémmel bekenjük magunkat reggel, parfümöt fújunk magunkra, majd felvesszük a mosószertől/ öblítőtől illatos ruhánk. Beillatozzuk a szobáinkat napközben... akár csak a hangulatunk miatt is. Este fürdésnél illatos szappannal/ tusfürdővel lefürdünk, majd illatos samponnal,balzsammal megmossuk a hajunkat is.

Belegondoltunk már, hogy ha a terápiás minőségű illóolajok, ha az aromaterápia, mint tudományág számtalanféle illatot regisztrált már számtalan esetre, ahol magunkon segíteni, az állapotunkon javítani tudunk, akkor milyen hatással lehet vajon ránk ez a sok szintetikus, laboratóriumokban különféle összetevőkből kikevert mesterséges illat?

Mi belegondoltunk és utána jártunk Nektek.

Éppen ezért a Pécsi Aromaházban kizárólag 3 olyan cég terápiás minőségű, bevizsgált termékei közül lehet választani, amelyek a lehető leggondosabb kezek által összeállított, kiemelkedő minőségű illóolajokat forgalmaznak. Ezek pedig az osztrák feeling cég, a magyar Panarom és a cseh Bewit márka. Szeretnénk most őket közelebbről is bemutatni, miért épp rájuk esett a választás:

 

 

Az osztrák feeling cég több, mint 30 éve egy kis családi vállalkozásból nőtte ki magát. 100% tisztaságú, terápiás minőségű illóolajak és kiemelkedő minőségű termékek jellemzik mind a mai napig. A természetesség, fenntarthatóság elkötelezett hívei és gyakorlói. Elveikből a kezdetek óta nem adtak alább, így gondosan válogatott, magas minőséget képviselnek termékeik. Ausztria, Svájc, Németország, Olaszország is képviselteti magát hazánk mellett a forgalmazók között. Stabil helyzetüknek köszönhetően kellő számú nemzetközi kapcsolattal rendelkeznek ahhoz, hogy a megfelelő mennyiségű illóolajat biogazdálkodásból állíthassák elő a legkiválóbb minőségben.

 

 

 

 

 

A magyar Panarom cég 20 éve alakult, a haza francia aromaterápia meghonosítói és képviselői. Illóolajaik 100% tisztaságú, terápiás minőségűek, melyek szigorú nemzetközi minőségi ellenőrzésen esnek át, így terápiás célra igazoltan is alkalmasak.

 

 

 

 

 

 

 

A cseh Bewit cég számára kiemelt fontosságú a környezet védelme. Mindig igyekszik a lehető legtermészetesebb termelésre, gyűjtésre, feldolgozásra, a genetikai modifikáció (GMO) nélküli szerek használatára. A 100% tisztaságú, bevizsgált, terápiás minőségű esszenciális olajok megfigyelése, ellenőrzése és minőségértékelése érdekében saját szabályrendszert és protokollt hozott létre a legjobb minőségű és leghatásosabb illóolajok előállítása érdekében. Együttműködő partnereiknek sűrű és szigorúan ellenőrzött minőségi és vállalati szabályoknak kell megfeleljenek.

 

 

 

 

 

Néhány jó tanács ahhoz, hogyan tudjuk laikusként megállapítani, hogy egy illóolaj feltehetően minőségi-e:

- sötét üvegben legyen

-100% természetes illóolaj megnevezésű legyen (ne természetazonos, vagy parfüm olaj)

- legyen rajta a növény pontos latin megnevezése (ha kell a kemotípusa is)

- ha illóolaj keverék, akkor legyenek felsorolva az illóolajak, amiből készült

- származási ország megjelölése (mivel az illóolaj összetétele származás alapján is váltakozik)

- legyen megnevezve, a növény mely része került felhasználásra

- pontos űrtartalom megjelölés ml-ben vagy gr-ban

- előállítási eljárás

-ha az illóolaj higításban van,akkor mi a hordozó olaj és milyen százalékban.

 

 

Reméljük, hasznosnak találtátok a cikket és megkönnyíti a jövőben a tudatos választást.

Csodaszép, illatos napot kívánunk!

 

blog comments powered by Disqus