Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

gyógynövény

Immunerősítés illóolajokkal

2021. 08. 11. 00:00:00

Immunerősítés illóolajokkal

Ahogy egyre jobban rövidülnek a nappalok és egyre hűvösebb az idő, ideje felvérteznünk magunkat a különböző megfázásos megbetegedések ellen.

Több fronton is tehetünk az egészségünkért:

Hársfavirág kivonat

2021. 07. 05. 12:17:12

A hársfa virágának illata egyszerűen mesés. A hársfa lágysága a régi időkben a vendégszeretet, igazságosság, vidámság és közösség jelképeként állt. Éppen ezért a község legnagyobb hársfája jelentette régen a központi helyet. Itt tartották a táncos mulatságokat és itt bíráskodtak is.

 

Salaktalanítás illóolajok segítségével

2021. 03. 31. 00:00:00
Tavasszal többször érezzük magunkat elcsigázottnak, fáradtnak, akár enyhén depressziósnak is, amit általában a zsíros, ünnepi ételek, a kevesebb mozgás és a fény hiánya okoz. A tavasz tökéletes időszak arra, hogy a testünket kívül-belül megtisztítsuk a felgyűlt salakanyagoktól.

Kakukkfű aromavízről

2021. 02. 25. 12:33:37

A kakukkfű történelme messze tekint vissza a múltba:

  • Az egyiptomiak és etruszkok halottaik bebalzsamozásához használtak kakukkfüvet.
  • A görögök nagyon nagyra tartották gyógyerejét.
  • A Római Birodalomban pedig afrodiziákumként tartották számon és fürdőknél használták előszeretettel.
  • Hildegard von Bingern a kakukkfüvet köhögésre ajánlotta.

Pitypangos italok

2020. 05. 07. 15:10:43

Egyik kedvenc virágom a pitypang vagy más néven gyermekláncfű. Egyrészt azért mert gyönyörű a sok sárga virág, másrészt mert rendkívűl egészséges is. A levele például vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagNöveli az étvágyat, az erőnlétet, javítja az emésztést (enyhe hashajtó), gyulladáscsökkentő hatása is van. Segít epebántalmak és májbetegségek gyógyításában.

Idén két egyszerűen elkészíthető italhoz használtam a pitypangot.

A pitypang szörp és a pitypang bor receptjét fogom veletek megosztani.

"Fényesség, frisseség" a csodálatos citromos verbéna felhasználása

2018. 10. 05. 11:46:09

A citromverbéna, más néven illatos verbéna illóolaja a tökéletes nyugalom energiáját hordozza. Az egyik legkiválóbb antidepresszáns, mely hatékonyan oldja a szorongást, feszültséget, ugyanakkor fokozza a koncentrációs képességet.

Sokan nem tudják, hogyan használják azon kívül, hogy aromalámpában vagy ultrahangos diffúzorban párologtatják.

Ezért össze szedtünk néhány ötletet a felhasználására vonatkozóan.

Mese a kerti bazsalikomról!

2018. 09. 14. 10:54:26

"Szerte Itáliában azt mesélik, hogy amikor több mint 500 éve a milánóiak hatalmukba kerítették Genovát, Velence egykori vetélytársát, Milánó hercegéhez követségbe érkezett a genovai Francesco Marcio, hogy méltányosabb elbánást kérjen városa számára. A követ feldúltan tolmácsolta a genovaiak panaszát. Beszéde közben az ablakra tekintett, amelynek párkányán néhány cserép bazsalikom díszlett, és így folytatta mondandóját:

-Nézd kegyelmes hercegem, a genovaiak olyanok, mint ez a növény. Ha ezt szelíden és finoman kezelik, akkor rendkívül kellemes az illata, de ha összetörik és szétmorzsolják, akkor kellemetlenné, elviselhetetlenné válik  a szaga.

A herceg megértette a célzást, és elbocsátva a híres törvénytudóst, teljesítette a genovaiak kívánságát. Ez után az eset után a bazsalikomőt a szelídség, a legnemesebb uralkodói erény jelképének tekintették."*