Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

aromaterápia

Milyen illóolajokat használjak sportoláshoz?

2022. 08. 01. 10:33:34
A sport, a tánc és bármilyen testmozgás energiával tölti fel az egész testet. Serkenti a vérkeringést, erősíti a szívet, stresszoldó hatású, növeli a tüdő kapacitását, csökkenti a vérnyomást, rugalmasabbá válnak az izületek, erősödnek az izmok. Illóolajok, és aromaterápiás termékek használatával fokozhatjuk a sportélményt.

Legjobb őszi illóolajok

2021. 10. 07. 11:56:36

Itt van az ősz már javában, ezért remek alkalom, hogy elkezdjük beépíteni a természetes illóolajokat a napi rutinba.

Fontos, hogy megtaláljuk az igényeinknek megfelelő illóolajokat.  Számos előnyük van, mint például a hangulat javítása, a stressz oldás és az immunrendszer támogatása.

 

Kakukkfű illóolaj "AZ" erősítő illat

2021. 09. 23. 11:55:45

A kakukkfű illóolajához a már virágba borult növényt desztillálják. Eltarthatósága a keletkezett illóolajnak 3 év.

Latin neve thymos- a görög szellem szóból ered, ami erőt jelent.. nem véletlen. Röviden így lehet jellemezni a kakukkfű hatását is. Az aromaterápiában a kakukkfű illóolaja "AZ" erősítő illat.

A kakukkfű illóolajának hét kemotípusa ismert: a nagyon enyhe hatásútól (pl. ct. linalool, ct. geraniol) az erős/ nagyon erősig terjed (pl. ct. thymol, ct. carvacol).

Immunerősítés illóolajokkal

2021. 08. 11. 00:00:00

Immunerősítés illóolajokkal

Ahogy egyre jobban rövidülnek a nappalok és egyre hűvösebb az idő, ideje felvérteznünk magunkat a különböző megfázásos megbetegedések ellen.

Több fronton is tehetünk az egészségünkért:

Benzoé - a lélek és sebek gyógyítója

2021. 07. 29. 12:25:50

A benzoé (styrax tonkinensis) gyanta kinyerése nagyon érdekes: ha a benzoé fát felsértik, akkor egy vanilia illatú gyantát ad ki magából, ami a fa gyors gyógyulását szolgálja.

A XVI. században I. Erzsébet angol királynő egyik legkedveltebb illata volt az akkor még benjamingyantának hívott stresszoldó csodaszer.

 

Változókori tünetek enyhítése természetes módon

2021. 07. 13. 11:16:00

A diófélék és az olajos magvak már évezredek óta az emberek kísérői. Világszerte mindenhol ették őseink ezeket az értékes tápanyagokat és később olajként a szépség megőrzésére is használták. Minden ember -idős vagy fiatal- profitálhat abból, ha minőségi olajokkal egészíti ki étkezéseit és bőrápolási kellékeit.

Főleg a változás időszakában tehetünk jót magunkkal, ha hidegen préselt olajokat veszünk magunkhoz külsőleg és belsőleg egyaránt, hogy testileg és lelkileg megőrizzük egyensúlyunkat.

Hársfavirág kivonat

2021. 07. 05. 12:17:12

A hársfa virágának illata egyszerűen mesés. A hársfa lágysága a régi időkben a vendégszeretet, igazságosság, vidámság és közösség jelképeként állt. Éppen ezért a község legnagyobb hársfája jelentette régen a központi helyet. Itt tartották a táncos mulatságokat és itt bíráskodtak is.

 

Nyár, napsütés, aromaterápia

2021. 07. 01. 00:00:00

Sokan imádják a napot és a meleg időt! Amikor a napsugár a bőrünket éri, egy sor pozitív folyamatot indít el bennünk.

Éppen ezért az első tavaszi napsütés el tudja űzni a téli depresszív hangulatot, amit többet tapasztalnak a napsütéses órák hiányában.

A napsütéssel D3 vitamin is elkezd termelődni a szervezetben, ami nagyon fontos ahhoz, hogy a kálcium megfelelően tudjon a csontokba beépülni. Az elegendő mennyiségű D3 vitaminhoz elég napi 10 perc a napon, ahol az arcunk és karjaink szabadon vannak.

DE! A túl sok napsütés beláthatatlan következményeket okozhat.

Bevezető az aromakonyha világába

2021. 06. 15. 16:07:25

Az illóolajok felhasználási módja sokkal több rétű, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.

A természetes illóolajak például  tökéletesen alkalmasak az ételeink, italaink ízesítéséhez, különlegesebbé tételéhez is.

Alább olvashattok egy rövid bevezetőt az aromakonyha világába.

Milyen illóolajokat vigyünk magunkkal a nyaralásra?

2021. 06. 08. 11:35:00

Nyaralás előtt érdemes átnézni az úti aroma-patikát, és bizonyos szempontok alapján mérlegelni, hogy miket vigyünk magunkkal.

  • rövidebb, vagy hosszabb távra készülünk
  • kikkel utazunk (csak felnőttek, vagy gyerekek is)
  • hová utazunk (víz közelbe, hegyekbe, stb)
  • mennyi ideig maradunk
  • van-e érzékeny/ allergiás (esetleg csípésekre) az utazók között
  • milyen lesz a szállás (légkondis-zárt, vagy sátras-szúnyogokkal teli)